2010. május 28., péntek

Szaku.hu

Mára harminc cikk érhető el a Szaku.hu kalligráfia rovatában.
Olyan címek, mint (időben visszafelé) Újabb alapvonásoknak tekinthető vonások 6/3., Újabb alapvonásoknak tekinthető vonások 6/2., Kalligráfia, performace, film, Újabb alapvonásoknak tekinthető vonások 6/1., A szaku hónap-kanjija (május), A teaszertartások és a kalligráfia 2. (kalligráfiák), Kalligráfiával rendezvényeken, A teaszertartások és a kalligráfia 1. (bevezetés), Egy kanji leírása lépésről-lépésre (az „ei” [永]), A szaku hónap-kanjija (április), A kalligráfia eszközeiről bővebben, A noren (暖簾) és a kalligráfia, A pecsétek és a pecsétírás, A szaku hónap-kanjija (március), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 7. (az aláírás), Kalligráfia és díszítő írás (plakátok és feliratok) Yose moji, A szaku hónap-kanjija (február), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 6. (az alap kanjik), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 5. (az ecset mozgása a papíron), A szaku hónap-kanjija (január), „Az év kanji”-ja (今年の漢字), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 4. (alapvonások), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 3. (az ecset tartása és a „bemelegítés”), Kakizome témák, Téli ünnepek és a kalligráfia (KAKIZOME), A kalligráfia három fő stílusa, Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 2. (a tus elkészítése és a megfelelő testtartás), Első lépések a kalligráfia gyakorlásában 1. (eszközök) és Kiből lesz kalligráfus?

Az írásaim általában péntekre jelennek meg, és egyébként mindig felkerülnek az én oldalamra is. Néha mondjuk elgondolkodom, hogy vajon mikor fogyok ki a történetekből, de egyenlőre azt hiszem nincsen ilyen gond.

A mai nap igen korán és igen izgatottan indult. Fél 8-kor a telefonom csörgésére ébredtem fel, hogy ma délután lenne egy rendezvény, ahol kalligráfiázni kellene és el tudom-e vállalni. Azt sem tudtam hirtelen, hogy mi van, de azután, ahogy magamhoz tértem sikerült leegyeztetni a részleteket. Az biztos, hogy izgalmas lesz, mert azt sem tudom pontosan így reggel, hogy mit szeretnének majd kapni tőlem. Általában - legalábbis a legjellemzőbb esetekben - nevek leírására kérnek fel. De voltam már előadó, performancer, és sok más is. Sajnos most nem fogok tudni képeket készíttettetni, mert csak egyedül megyek, de az élmény biztosan így is kellemes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése